Ikke mange blogger om døden – er den for svær at italesætte?

Sponsoreret indhold

Døden er noget, som kommer til os alle. Men vi danskere taler helst ikke om emnet. Det kan faktisk være noget så usundt. Vi prøver, at negligere det og undertrykke det.

Faktisk så undertrykker vi, og kan ikke forstå, at vi skal herfra, så meget, at vi kan overbevise os selv om, at vi ikke tror vi skal dø. Det er det mest sikre på denne jord, at vi skal herfra på et tidspunkt.

Alligevel har løgnedetektortests vist, at spørges vi direkte om vi godt er klar over, at vi engang skal dø, og vi svarer “ja”, så viser detektoreren, at vi lyver. Det vil sige, at vi selvfølgelig godt ved vi skal dø, men at vi inderst inde ikke tror det sker. Vi negligerer og undertrykker det. Formentlig for at skåne os selv for ikke, at gøre det til en presbold og det skal blive et større issue for os i hverdag. Det kan meget nemt blive hæmmende for dagligdagen. Og er det i øvrigt for en hel del mennesker.

Bloggere som skriver om døden og italesætter det

Der er ikke ret mange, som blogger om døden. Men der er trods alt nogen. Og de er faktisk ret fine. Primært skriver de om hvordan du skal håndtere døden hos én, som stod dig meget nær.

For eksempel er denne artikel om hvordan du håndtere en kærs dødsfald rigtig fin. Der er mange gode betragtninger og “værktøjer” til hvordan du bearbejder dødsfaldet.

Skal du have hjælp til at begrave en kær?

Der findes mange bedemænd og begravelsesforretninger i Danmark. Man kan være lidt fræk og sige, at de er garanteret et job og en forretning – forudsat markedet ikke oversvømmes med bedemænd. Mange byer har op til flere bedemænd. For eksempel i Randers har de 4-5 stk alene. Randers er også en by med en nogenlunde størrelse, så den kan bære det. En af de mest populære bedemænd i randers, om man vil, er Kronjyllands Begravelsesforretning.

begravelsesforretningen-kronjyllands-randers

Falder du over nogle bloggere eller artikler, som handler om at arbejde personligt med døden, så skriv venligst en kommentar og jeg vil inkludere den i artiklen eller tage emnet op til debat, så vi kan lære noget mere om døden og gøre døden til noget man taler om og ikke prøver at negligere.

Har du brug for, at få styr på en afdøds testamente og arv, så søg evt. hjælp hos SKAT.

5/5 - (1 vote)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *