Hvordan foregår en skilsmisse?

tilbud skilsmisse advokat hørsholm

Skilsmisse

Et ægteskab vil ophøre helt ved en skilsmisse. Typisk vil et separeret ægtepar ikke nøjes med at være separerede. Det kan der formentlig være mange forskellige årsager til. Er ægtefællerne blevet skilt. står de mere frit og kan fx gifte sig igen, hvis de ønsker det.

Skilsmisse på grundlag af separation

Det følger af § 30, stk. 2, at en ægtefælle har ret til skilsmisse efter 6 måneders separation via en advokat. Ved separation efter denne bestemmelse er det ikke nødvendigt. at parterne er enige om at ønske skilsmisse.

Umiddelbar skilsmisse

l en række tilfælde er der mulighed for at opnå skilsmisse via en advokat, selv om parterne ikke forinden har været separeret. Det gælder dels ved enighed dels ved tilfælde. hvor der foreligger. hvad der kan betegnes som kvali?cerede skilsmissegrunde. De kvalificerede skilsmissegrunde medfører at en ægtefælle har ret til umiddelbar skilsmisse, selv om den anden ægtefælle protesterer. Da de kvalificerede skilsmissegrunde er undtagelser fra den almindelige regel om forudgående separation ved uenighed (kontakt en advokat), vil det normalt skulle dokumenteres, at omstændighederne er som angivet.

Enighed om skilsmisse

Fra l. juli 2013 har det efter Ægteskabsloven § 29 været muligt at opnå en umiddelbar skilsmisse, hvis ægtefællerne er enige om det. Det må anses for at være en advokat forenkling i den forstand, at hvis en ægtefælle må indse, at den anden ægtefælle kan få medhold i, at der foreligger en kvalificeret skilsmissegrund, kan vedkommende lige så godt medvirke til en umiddelbar skilsmisse i enighed: derved kan der blive sparet tid og penge til en advokat. Noget andet er, at forholdet mellem ægtefæller ikke altid muliggør, at det kan foretages i enighed.

Samlivsophævelse

Hvis parterne på grund af uoverensstemmelser har levet adskilt i de sidste to år, har de adgang til skilsmisse uden forudgående separation, jævnfør Ægteskabsloven § 32. Har parret levet adskilt af andre årsager, er der ikke adgang til umiddelbar skilsmisse, fx hvis den ene har måttet opholde sig borte fra den fælles bopæl som led i sit arbejde. Ved U 2000.704 (TFA 2000145/l) advokat antoges det, at der ikke var tale om en samlivsophævelse på grund af uoverensstemmelser.

Find en skilsmisseadvokat i fx Hørsholm

Webportalen Advokat-tilbud.dk er i front online, når du mangler hurtige overslag på kvalificeret advokathjælp. Det kan gøres på ca 3½ minut at indlægge din opgave i advokatformularen og afsende den til os. Det er rigelig indviklet at løse en arvesag selv – skaf dig i stedet nogle solide tilbud.

En kvalitetssikret advokat kan løse en tvist i 2970 Hørsholm. Ernst Mortensen i Hørsholm fandt 3 prisvenlige advokat-pristilbud på max 28 timer og bestilte Advokat Else Støvring Nielsen til at løse opgaven. Vi sender absolut gratis og uforpligtende 3 tiltalende advokattilbud i Hørsholm fra kreative advokatkontorer.

Vi finder bindende tilbud fra arbejdsvillige og velegnede advokatfirmaer i hele det ganske land – også i Hørsholm. Hader du at arbejde med holdingselskab, advokatundersøgelse eller varemærker og design, så skaf med glæde 3 aktuelle specialtilbud. Vi står inde for, at alle advokatkontorer i Hørsholm overholder kundernes forventninger og leverer personlig service, og vores personale følger dagligt op på kundetilfredshed med den udførte opgave.

2 thoughts on “Hvordan foregår en skilsmisse?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *